Mijn naam is Willem-Jan Veenstra, oprichter van It lêste ritsje. Ik ben getrouwd en vader van drie kinderen. Motorrijden is mijn passie en ontspanning. Daarnaast heb ik een groot, open hart voor (kleine ) kinderen, waar ik mij samen met mijn motorrijdende vrienden van harte voor inzet om ze de dag van hun leven te geven. Hen te zien genieten is mijn beloning.

Hoe is dit idee ontstaan ?

In de jaren 90 werkte ik als chauffeur in personenvervoer en op de rouwauto. Ik was er eigenlijk toevallig ingerold, voor wie in toeval gelooft tenminste. Het vervoeren van overleden dierbaren vond ik erg indrukwekkend en een eer om te mogen doen. En het paste totaal bij mij.

In 2006 had ik het idee al opgevat om iets met uitvaart en motoren te gaan doen. Ik heb daarvoor een adviesgesprek gehad, maar de man waarmee ik sprak begreep het niet helemaal. Dus heb ik het eerst weer laten rusten.Toen in maart 2014 mijn dochter Veronique, die gekweld werd door ernstige depressiviteit, besloot dat ze niet meer verder wilde leven, met mij haar laatste wens besprak. Ze wilde op de motor naar haar laatste rustplaats gebracht worden. Dat was voor mij geen vreemde vraag, want van kleins af aan zat ze al bij mij achterop de Yamaha Venture. Natuurlijk heb ik gehoor gegeven aan haar laatste wens. Vanaf het rouwcentrum heb ik haar naar het crematorium gereden, onderweg luisterend naar de muziek die ze zelf had uitgekozen. Het waren de zwaarste kilometers uit mijn leven.
Daarna stond voor mij vast dat ik dit wilde blijven doen. De gedachte aan mijn dochter en het gevoel dat een ieder die het motorleven een warm hart toedraagt ook een uitvaart op die manier heeft verdiend, deed mij besluiten om ervoor te gaan zorgen dat mensen op deze manier afscheid kunnen nemen van het aardse bestaan. Dus hebben we een bedrijfsplan geschreven waar we ons hele hart en ziel in hebben gelegd.